Van Baasbank Productions presenteert hedendaagse dans, (muziek)theater en circustheater. Van onemanshows tot opera’s met 50 man (en een paard) op het toneel. Voor de meeste voorstellingen geldt dat er geen taalbarrière is, de nadruk ligt op sterk visueel theater en het artistieke concept is veelal vernieuwend.

Van Baasbank Productions werd in 1985 opgericht in Amsterdam door Jaap van Baasbank en JG Baggerman onder de naam Van Baasbank & Baggerman en is gespecialiseerd in het presenteren van internationale multidisciplinaire podiumkunsten. Sinds 1 november 2011 is de naam van Van Baasbank & Baggerman veranderd in Van Baasbank Productions. De directie bestaat nu uit Kas van Baasbank en Dick Vos.

Onze hoofdactiviteit is het produceren en organiseren van tournees in Nederland en België van uiteenlopende internationale gezelschappen. We ondersteunen de theaters van begin tot eind en helpen hen met het vinden en aantrekken van het juiste publiek.

Kas van Baasbank: artistiek directeur

kas@baasbankproductions.nl

“Het proces van het vinden en boeken van voorstellingen loopt altijd anders. Ons doel is om alle partijen tevreden te stellen van het begin tot het einde van de tour”