Een stormachtige ovatie oogstte OCD Love tijdens Julidans 2015: wat een geweldige dansers,wat een onverbiddelijke choreografie! Het was inmiddels het zoveelste bewijs dat Sharon Eyal enGai Behar momenteel tot de top van de danswereld behoren, veelgevraagd op festivals ennagejaagd door gerenommeerde gezelschappen, waaronder het Nederlands Dans Theater.
Kijken naar het werk van het Israëlische choreografenduo staat dan ook gelijk aan
verwonderen. Over dansers als aliens, die traploos schakelen van cool, sensueel en soepel naar robotachtige staccatobewegingen, van minieme details naar groepsbewegingen die de ruimtevolledig bezetten.
Een volstrekt eigen danstaal.Voor OCD Love lieten Eyal en Behar zich inspireren door gelijknamige het gedicht waarin Neil Hilborn, zelf lijdend aan OCD (obsessive-compulsive disorder ofwel dwangstoornis), het ontstaan en de teloorgang van zijn relatie beschrijft.
Beukende tikken en beats verklanken het dwangneurotische tellen van ‘patiënt Hilborn’. Steeds weer stokt de geconcentreerde precisie van hun vervreemdende, hybride danstaal. Verkrampingen en tics de breken soepele lijnen van armen en benen, zodat overgave aan een liefdevolle omhelzing onmogelijk is. Maar ondanks die telkens tot mislukken gedoemde pogingen om samen te komen, houden deze even (emotioneel) stuntelige als (fysiek) virtuoze mensen – bijna dwangneurotisch – de drang om elkaar op te zoeken. Sharon Eyal was tot 2008 danseres bij de vermaarde Batsheva Dance Company van Ohad Naharin. Sinds 2005 al werkt zij samen met Gai Behar, die daarvoor actief was als party producer in het Israëlische nachtleven. Samen met componist, drummer en DJ Orin Lichtik vormen zij de creatieve kern van L-E- V.

03 mei 2017 Arnhem, Stadstheater Arnhem
05 mei 2017 Tilburg, Schouwburg Tilburg
06 mei 2017 Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht
09 mei 2017 – 20:00 Den Bosch, Theater aan de Parade
10 mei 2017 – 20:15 Delft, Theater de Veste
13 mei 2017 – 20:15 Groningen, Stadsschouwburg Groningen
17 mei 2017 Heerlen, Parkstad Limburg Theaters